Sunday, 27 November 2011

I SWEAR

Lets start to read my blog with Assalamualaikum. Hi guys! How are you? Ada perubahan dalam hidup? If yes, good! Aku juak sikda. Semakin hari hidup semakin membosankan. I was like tunggu masa nak mati je lagi. Aku punya life boring sangat sangat. Semenjak dia takda, aku rasa aku punya life dh takda makna lagi dh.  Kalo boleh if aku bangun dr tidur je aku nak jam sudah pukul 10 malam balik. Then aku mandi aku pg tidur balik. Takyah aku nak fikir fikir pasal dia. I dont know how much i miss him right now. He was really change to another person. Hey, i need the old you honey. I want you back! Nape eh awak berubah? Yesterday i saw your face like orang yang tengah marah. Marah eh tengok saya keluar lepak dengan laki lain? So, kalo awak marah awak still sayang saya kan kan? Senang je awak nk tinggalkan saya kan? Nape awak ni? Hantu mana yang dh masuk kat dalam badan awak? Eh, i know right. Awak takkan baca blog saya lagi lepas ni. Sebab awak hanya akan baca sekali je kan? Sebab awak tak tau link blog saya. Saya dh banyak sangat berjanji dengan awak. I swear. Semua janji saya tu betul. You will be the last after this. I will wait for you even in a many time. I love you til my heart stop beating. This is not just a word honey. I swear it true :'/ I miss the old you like hell. Please. I want the old you back :'C

Thursday, 24 November 2011

' Change '

Hi guys! Lama dah tak update blog. Kurang sihat dua tiga hari ni. Sekarang pun tengah pening kepala. Lol, takyah lah nak bagitau. So, today title blog Anne is change! Semua orang boleh berubah kan? Orang baik berubah jadi jahat. Orang jahat berubah jadi baik. Dunia sekarang macam macam boleh jadi. Tapi, Anne bukan nak cita pasal orang lain. Biasala kan? Start dari first blog Anne cita pasal orang tu jeee. Sekarang ni, Anne dah takda sapa sapa lagi dh. I mean takda orang yang control Anne macam dulu. Anne tengok sekarang ni dh nk balik ke Anne yang dulu. Anne yang suka keluar malam malam. Hey! I need someone to control me lah. My mom my dad pun tak larang. So? Siapa nak jaga aku? Cos that la aku buat keputusan. Aku tanak stay. Aku nak leave jugak! Rindu lah dengan dia yang dulu. Rindu nak dengar dia marah kalo aku buat something yang dia tak suka. Seriously. Lama dh aku tak dengar orang pesan dengan aku cakap 'jangan berolah' :) Nape eh awak berubah? Apa salah saya? Dulu awak cakap awak tanak tinggal kan saya? Hari tu awak cakap. Takda apa yang berbeza. Cuma apa yang berubah dulu couple sekarang kawan. Okay. For you memang la. You tak rasa apa apa pon. Tape saya yang rasa semua tu. Dulu dia selalu cari saya, Kalo one day saya tak message, tak call. Dia mesti cari. Tapi sekarang ni saya pulak yang selalu cari dia. Saya pulak yang hantar mssge cakap I miss you much! Dia? Takda pun? Kalo dulu boleh naik gila dia kalo aku takda. Sanggup dia suroh kawan aku sms mama sebab dia risau nak tau aku kat mana. Sekarang ni tak :'/ Kalo malam, dulu kitorang selalu onthephone. Masa onthephone tu kitorang gurau, suka ejek masing masing. Tapi now, dia asyik tidur dulu sebelum saya. Kadang kadang, semasa saya teman dia tidur, saya suka cakap sorang sorang. Tak tau lah dia dengar ke tak. Arghhhh tanak tau semua tu. Yang saya nak, dia yang dulu! I want him back :'/ Ohgod! I know you can hear me, i just want the old him. Not else. Please. Im begging.




#Dear, listen to me, i just love you. No one else. Only you. Wait for me back from Sarike soon. I will wait for you too. Seriously. Im only yours :'C

Monday, 21 November 2011

\ disappointed /

20112011 - Cantik kan tarikh ni? Kan kan? Tarikh ni memang cantik. Sekurang kurangnya kalo tarikh cantik comfirm kita nak buat tarikh tu tarikh yang kita tak dapat nak lupakan kan? Memang. Aku tak kan lupa la dengan tarikh tu. Memang tak kan! Sampai nya hati dia. Yang ni dh kali kedua tau. Dah tak tau nak cakap apa. Yang aku tahu, aku sakit hati sangat sangat. Seriously susah untuk aku terima semua ni. Memang susah. 20112011 tu hari yang paling aku tak sukaaa. Astaghfirullah :'/ Mana tak nya, bangun je pagi pagi, dapat message dari tettttt. Dia marah marah dengan aku. Aku tak tau apa apa pon. Dia cakap, lebih baik kita kawan je. Aku hairan. Nape dia berubah macam tu sekali. Baru tiga hari aku tak topup dia dh berubah macam tu. Sebab sebelum ni, dia takut sangat sangat kalo aku tinggalkan dia. Selepas dia hantar msg dia ckp lebih baik kitorang kawan tu, dia langsung tak hantar message lagi lepas tu. Aku tunggu jee. Aku cakap, kalo free message la. Tapi tak jugak dia muncul. So then, aku busy kan diri aku dengan buat kerja macam macam. Bila handphone aku vibrate je aku happy sangat. Tapi lepas aku tengok message dr orang lain, aku down balik. Orang lain yang sibuk message dgn aku, dia tak pun :( Aku tak give up pun. Aku tunggu je dia sampai dia ada. Aku hantar message kat dia, cakap kalo dia free message la kan. Then, dia reply, pukul 11 dia nak aku call. Waaa, masa tu aku happy sangat sangat! Then, bila jam dh pukul 11, aku call dia. Tapi dia tak jawab pun. Rupanya phone dia rosak! Dia suroh tunggu kejap, then dia message and dia nak aku call. Aku pun call lah kan? Then, kitorang cakap je macam biasa. Tapi dia penat, so aku suruh la dia pg masuk tidur awal kan? Dia mintak aku tolong teman kan dia, so aku pun teman la. Tanpa tak sedar nya call tu masih lagi, aku menangis sekuat kuat hatii. Entah la sama ada dia dengar ataupun tak. Malu nyaaaaa. 




Si pemusnah man! Kau betol betol nak kita jadi kawan eh? Tapi aku tanakkkk :(

video
I love youuuuu :)

Friday, 18 November 2011

' I MISS PEOPLE MUCH '

Hari ni aku bosan sangat sangat. Credit takda macam ni lah. Boring to the max. Kalo dah bosan sangat mesti kita rindu kat orang kan? Hm. Aku perlukan diorang sekarang ni. Kawan kawan, cousin cousin and him. Rindu sangat sangat. Kalo diorang ada takda lah bosan sangat. Mesti aku happy kalo dengan diorang! Arghhhh korang! Aku perlu korang sekarang nih! :'(


Kawan - Rindu la nak sekolah. Bila lagi sekolah nak buka ni? Tak nak dok kat umah. Rindu sangat dengan gang 4 Angsana. Especialy Farah, Era, Misah and Firdaus. Kalo dengan diorang aku mesti gelak sampai tak ingat dengan dunia! Haha Lawak diorang tu memang best giler! Kitorang ni dah macam adik beradik. Tak boleh dipisahkan. Kalo sorang tak datang ke sekolah mesti kitorang rasa macam tak complete. Nak outing dengan korang laaa. Tapi kan, sekarang ni bestfriend aku cuma tinggal Farah, Era and Misah :) Sebab aku ada clash dengan Firdaus. Entahlah pasal benda kecik lah ni. Bestfriend bertukar jadi boyfriend konon. Wth! Haha. Dia tanak tego aku takpa. Lantak la. Aku malas dh nak ingat semua ni. Aku lupakan je lah. I know i can do it. Tapiii, rindu jugak dengan gurauan dia. Dalam banyak2 bestfriend aku dia yang paling rapat sekali dengan aku. Always sama. Sampaikan orang ingat kita dua ni ada hubungan apa apa. Hahaha Takda lah. Kitorang kawan  je lahhh. I LOVE YOU GUYS MUCH MORE AND THE MOST! :)




Cousin - Korangggggggg. Lama dah tak jumpa korang la. Sekarang ni kalo kita ada family gathering langsong  tak macam dulu. Dulu kitorang rapat sangatttttt. Aku rindu cousin aku Nur Affina Binti Kiprawi. OHMYJAY! Kalo dulu kan, aku memang rapat gilerrr lah dengan minah ni. Rahsia kitorang banyak sangat. Hahaha Tapi kitorang dah dewasa so then kitorang dah tak rapat lagi. Tapi kan aku solute sangat dengan Siti Nur Afifah And Nur Fifianisa. Hahahaha Diorang ni cousin aku yang gilerrrrrrrrrrr sangat! Kalo jumpa je ada je gosip kitorang! Nak jumpaaaaaaaa lah :'(


Him - Sayangggggggggg! I MISS YOU much like hell baby! Dah dua hari aku tak topup. Mana tak nya. Parents tak kasi keluar. Hmmm :( Tadi pon dia call sekejap je. Dahtu cepat cepat dia end call. Tak sempat pun aku nak cakap, yang aku rindu dia sangat sangat. I love you pun dia tak cakap. Marah ke? Kalo marah sorry la. Malam tadi pun dia call. Tapi dia tido aku cakap sorang sorang? Apa arrr. Terpaksa aku yang teman kan dia. Nak lepas rindu pun tak boleh. Takpe takpe. Aku paham. Sebab hari ni dia busy dengan ego pink! HAHAHAH Esok jumpa sayang! I;ve a surprise for you tomorrow . Esok saya reload eh? Okay? :D Aku rindu nak dengar dia pesan macam ni 'jangan berolah sayang ah?' haha apalah syg ni. Macam la aku budak budak nak buat jahat. :p




 I LOVE YOU THE MOST LIKE I LOVE MY SELF. YOURE MY EVERYTHINGGGGG <3

Thursday, 17 November 2011

- GRIEVING -

Hi gang! Kali ni Anne nak cite something yang menyakitkan hati. Topik pun Anne letak grieving kan? Grieving means kecil hati. Okay, mana tak nya orang yang kita sayang sangat sangat buatkan kita sakit hati. Mungkin bagi diorang, diorang tak sedar kalo diorang tersalah cakap or what. Tapi kita yang merasa benda tu rasa nak meracau macam orang gila kan? Hm. Apalah nasib aku ni. Aku tak tau la nape. Perangai dia ni kadang kadang berlainan lah. Tu yang buat aku curiga sangat sangat. Apa tak nya. Aku post something pasal dia pon dia nak marah. Haiya. Kalo aku tak buat camtu orang ingatkan aku ni takda orang yang punya. Pulak dah sebelum ni dia tuduh aku yang bukan bukan. Mamat ni kan, kalo dia nak begurau tu, gurau dia memang la buatkan aku happy sampai tersenyum and gelak sorang sorang. Tapi bila part dia begurau something yang aku tak dapat nak terima ya allah. Tuhan je tau betapa sakit nya hati aku masa tu. Mamat ni jugak orang yang aku sayang sangat sangat. Ya Allah aku tak minta la mamat ni curang ke apa. Kalo aku marah  dekat dia kan, kadang kadang aku tunjuk perasaan marah tu. Tapi kadang kadang tak. Kalo part aku kecil hati aku akan diam je. Taknak cakap apa apa. Sebab kalo marah aku dah naik ke tahap yang maximum boleh je aku tinggi kan suara aku dekat dia. Tapi aku tak nak. Bila dia cakap yang aku ni melawan cakap dia, aku terus menyampuk aku cakap 'sik. kamek sik melawan kitak.' Nahhh. Aku takut sangat bila angin dia naik. Hehe Tak suka gadoh. Tapi kalo kitorang gadoh suka suka tu best! Aku jugak lah yang jadi mangsa di panggil bodoh. Hm. Masa aku tengah type blog ni, mamat tu call aku. Aku sengaja tak angkat call. Sebab aku nak tengok sama ada dia call aku balik tak. Hampeh. Dia cuma call aku sekali jeee? Tu yang buat aku curiga sangat sangat. Sebab sebelum ni dia tak macam tu. Kalo  time nak onthephone je dia flu. Tapi bila pagi petang sebelum tu sihat je? Hm entahlah apa nak jadi dengan kitorang. Apa apa pun aku harap dia tak menduakan aku dengan pompuan lain.


Abang Aszriq Shah <3

Tuesday, 15 November 2011

Am I Fall In Love

Oh my jay! I do not know whats wrong with my self. Jatoh cinta ke? Alamakkkk. I tak tau la kenapa i tak boleh jaoh sangat dengan mamat nih. Eventhough dia sakit kan hati aku banyak kali aku buat tak endah jeee. Okay. First thing aku nak cite is mamat ni pun orang kuching gak. Sama la dengan aku. Same age pulak tu. Tapi dia dari sekolah lain. Okay lets start, mulanya kitorang kenal dari facebook. So, pendek kata kitorang ni cinta muka buku la kan? Haha Cinta monyet ada lah. 


First kitorang jadi rapat sebab mamat ni lah. Haha Dia poke saya punya account facebook. At first malas la nak layan. Sampai one day, masa tu aku tengah boring sangat sangat aku feedback la dia punya poke! 'aku pulak yang datang gatai kan?' haha lepas tu aku tengok dia punya friend request. So, aku approve je. Then, dia hantar something dekat wall aku. Alaaa, biasa lah tu. Hi, thanks for app. Mind some intro? Arghhh dah basi dah taktik tu. Haha. Aku layan jeee. Tapi at the same time aku layan cousin dia jugak tau? Mana la aku tau yang diorang tu kazen mengazenn. Hahaha merapu lah aku ni.


Second thing is dia hantar inbox dekat facebook aku. Tu masa second day lah. Dia cakap, 'kenak kamek sikpat post dekat wall kitak oh?' then aku jawab 'oh. kamek private wall.' Ohmygoddd i still remember. Hahaha Aku masih ingat lagi masa tu dia ada dalam kelas tengah belajar. Dia cite kat aku yang dia duduk dekat bahagian hadapan dekat dengan meja cikgu. Sanggup dia reply aku punya inbox? Hahaha then kitorang kenal dengan cara inbox inbox and inbox. Sampai one day, dia tanya kat aku, aku guna plan apa? So, aku jwb guna digi easy lah. Dia pun tanya boleh bg number phne ke tak. Aku bagi je la. Aku ckp aku tak guna phone sangat. Then dh lama aku bg phne number, tak jugak dia msg or call. Rupa ny, dia tak berani nak kacau. Hahaha.


Third thing is hmmm macam mana kitorang boleh contact eh? Aku send msg dulu kot. Then baru dia berani nak contact dgn aku. So then satu hari tu aku pg hospital ziarah kawan yang sakit. After pulang dr hospital tak tau la nape aku tanak layan dia. Aku sengaja lari kan diri, cakap tak tahu mana letak handphone la apelah. Lepas tu dia perasan then tanak kacau aku lagi. Tetiba pulak aku rasa rindu? Lol, aku cari lah dia. Aku send msg aku cakap. 'Rindu kau eh.' Fuhhhh Nasib baik dia nak layan aku balik. Hahahah Then kitorang mula rapat balik :)


After that, kitorang dah terlalu rapat sangat, tapi tak tau apa relation kitorang. Mamat tu tanya la, apa relation aku dgn dia. Aku pon tak tau. Until one day dia nak aku jd gf dia. Aku tak tau nak jwb apa. Aku kata bagi aku masa sikit jee. So, dia paham then dia bagi aku masa. On 5 Ogos 2011 aku jawab permintaan dia tapi dengan pelbagai syarat. Macam macam lah. So, dia nak. Start hari tu kitorang happy sangat sangat. Aku boleh buat dia sampai menangis? Ohmygodness! Tak pernah pernah lelaki menangis dengan aku sebelum ni dia yang first? So sweetttt. Haha


Then malang nya kitorang tak lama. Kitorang clash masa hari raya. Dia return back with his old ex. Tapi kannn, eventhough dia dh return back dgn ex dia, dia masih lagi cari aku. At first aku malas la nak layan. Tapi tak boleh laaa. Aku layan je. Tapi tak la macam yang sebelum tu. Lepas tu tetiba je dia nak aku balik then tinggalkan ex dia? So, were return back. Mulanya aku tak dapat nak caya dgn mamat ni 100 % sebab dia pernah tipu aku kan? Tapiiii, bila aku hilangkan diri. Tak reply text dia, boleh dia kata jangan tinggalkan dia sedangkan aku tengah syok dibuai mimpi? Haha dia pujuk aku sampaikan dia hanta msg banyak kali, call banyak kali aku tak layan? Haha baru padan dengan muka. 


Apa apa pun, jangan caya 100% dekat gf/bf korang. Ni kan pulak kita ni masih lagi budak kecikkkk. Haha Cinta cinta jugak study jangan lupa. Nahhh i love you pemusnah man :)

Sunday, 13 November 2011

IT IS HURT !

Yeap, it is too hurts when people we love mock our emotions.


Why this kind of thing often happens to women?


Why do women keep trick?


why women lie easily in men?


And why do men like to play women's feelings?


I need answers.


Its not fun if a girl made ​​fun of.


So the message for the men out there, please love girls with the way they are.


Cherish them while they are still in front of our eyes.


Is straightforward if you do not love them anymore.


Perhaps in this way, feelings of hate will not appear in the liver of a woman